جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

تعمیر ال سی دی مک بوک

احمدرضا رحیمی
احمدرضا رحیمی
اشتراک گذاری
فهرست مطالب

امتیاز دهید!

میانگین امتیازات: / 5.

امتیاز دهید!

به طور کلی، ال سی دی‌ها (LCD) بیشتر از سایر اجزای لپ تاپ‌ها دچار مشکلات و خرابی می‌شوند و اینها همه به دلیل حساسیت بالای آنها است. دروغ نیست اگر بگوییم بیشترین میزان خرابی در لپ تاپ‌ها مربوط به ال سی دی و همچنین کیبوردها است. در این میان لپ تاپ‌های مک بوک، به دلیل طراحی منحصر به فرد و ویژه‌شان، بیشتر در معرض چنین مشکلاتی قرار میگیرند. کوچک‌ترین خطا در قبال این لپ تاپ‌ها ممکن است منجر به خرابی آنها شود. از طرفی تعمیر LCD مک بوک کار آسانی نیست و اگر به درستی انجام نشود، امکان دارد شما را از چاله به چاه بیندازد. به همین دلیل، بهترین راه تعمیر و تعویض ال سی دی مک بوک، سپردن آن به دست یک تعمیرکار حرفه‌ای است.

در ادامه با ما باشید تا با لپ تاپ‌های مک بوک، علل خرابی ال سی دی آن و نیز تعویض یا تعمیر ال سی دی مک بوک آشنا شوید.

ورود لپ تاپ‌های مک بوک به بازار

سال ۲۰۰۶ اولین مرتبه‌ای بود که لپ تاپ‌های مک بوک به بازار ورود پیدا کردند تا جایگزینی برای لپ‌تاپ‌های اپل به نام‌های آی بوک G4 و نیز پاور بوک ۱۴ اینچی باشند. علیرغم تفاوت‌های زیاد بین مک بوک و دو سری قبل خود، هنوز از پردازنده‌های Intel در آن استفاده می‌شد. از ویژگی‌های فنی فوق‌العاده گرفته تا صفحه نمایش جذاب، همگی کمک بزرگی بودند تا این لپ تاپ تنها در عرض ۲ سال به بمب فروش لپ تاپ در آمریکا و بعد از آن در جهان بدل شود. اما، همه‌ی این ویژگی‌های رویایی نتوانستند مانع از مشکلات و خرابی لپ تاپ های مک بوک در نسل‌های متعدد آن شوند.

رایج‌ترین مشکلات مک بوک و بیشترین بخش خرابی این لپ تاپ‌ها مربوط به صفحه نمایشگر، باتری و کیبورد است.

صفحه نمایش مک بوک

صفحه نمایش مک بوک از سه قسمت متفاوت ساخته شده است:

  • کاور آلومینیومی
  • بک لایت
  • پنل ال سی دی

در صورت خرابی هر کدام از این سه قسمت، صفحه‌ نمایش به طور کامل دچار مشکل می‌شود. در صورت خرابی بک لایت، که صفحه‌ای پشت ال سی دی است، مشکلاتی مثل هاله‌های صورتی و زرد رنگ در تصویر، کم کیفیت شدن تصویر و یا بروز لکه های سبز و زرد بر روی صفحه نمایش؛ به وجود می‌آید. لازم به ذکر است، این خرابی اگر در اثر وارد شدن ضربه و نهایتا شکستن پنل ال سی دی و کاور آلومینیومی باشد، به خرابی کل صفحه نمایش منجر می شود. فراموش نکنید که خرابی صفحه نمایش مک بوک غالبا خود را به صورت زرد شدن قسمتی از صفحه نمایش، تاری ال سی دی و یا سیاه شدن تمام یا قسمتی از صفحه نمایش؛ خود را نشان می‌دهد. برای تعمیرات تخصصی مک بوک کلیک کنید.

تعمیر ال سی دی مک بوک

صفحه نمایش رتینا مک بوک

مک بوک های ساخته شده بعد از سال ۲۰۱۳ همگی مجهز به صفحه نمایش رتینا هستند. تراکم پیکسل بیشتر و در نتیجه کیفیت بالاتر تصویر از تفاوت‌های صفحه نمایشگر رتینا در مقایسه با نوع معمولی آن است. کیفیت این صفحه نمایش‌ها ۲۸۸۰×۱۸۰۰ پیکسل و با کیفیت QHD است. البته، در جدیدترین مدل‌های مک بوک که از تراشه‌ی M2 بهره می‌برند، از رزولوشن ۲۵۶۲×۱۶۶۰ پیکسل پشتیبانی‌ می‌کنند.

یکی از عمده‌ترین ضعف‌های این صفحه نمایشگرها، حساسیت بیش از اندازه‌ی گلس و شیشه‌‌ی آنها در مقابل ضربات است که نهایتا به تعمیر LCD مک بوک منجر می‌شود. خرابی ال سی دی مک بوک می‌تواند متاثر از عوامل متعددی باشد، اما در ادامه به رایج‌ترین علل این مشکل خواهیم پرداخت.

مشکل‌های ال سی دی مک بوک طیف گسترده‌ای را شامل می‌شوند و  محدود به مواردی خاص نیستند. مثلا وقتی دستگاه روشن می‌شود، اما هیچ تصویری نمایش داده نمی‌شود، در این شرایط معمولا مشکل از مادربرد یا کارت گرافیک است. در غیر این صورت، بدون شک مدارهای ال سی دی دچار مشکل شده‌اند و نیاز به بررسی و تعمیر دارند.

برخی از مشکلات رایج LCD مک بوک به شرح زیر هستند:

  • مشکلات نرم‌افزاری
  • خرابی اتصالات ال سی دی
  • سوختن صفحه نمایش
  • شکستگی و ضربه خوردگی صفحه نمایش
  • ریختن مایعات برروی صفحه نمایش

 

برای تعمیر ال سی دی مک بوک خود چه کار کنیم؟

یکی از بیشترین و بزرگترین مشکلات کاربران در مواجهه با این دستگاه، تعمیر ال سی دی مک بوک آنها است. از بخت خوب، تعمیر این جزء در بسیاری از موارد امکان‌پذیر است. به این شرط که LCD مک بوک نشکسته و برد و مدارهای هم آن سالم باشد. اگر اشکال تصویر از مادربرد نشات گرفته باشد، می‌توان آن را ترمیم و یا تعویض کرد تا مشکل برطرف شود. به همین ترتیب در صورتی که مشکل از ولتاژ برد باشد، با تعویض آن می‌توان عملکرد صفحه نمایش را به حالت عادی خود بازگرداند. بخش دیگری که با تعمیر و یا عوض کردن آن می توان مشکل صفحه نمایش را حل کرد، اینورتر (Inverter) نمایشگر دستگاه است.

اینورتر نمایشگر چیست؟  قطعه‌ای از نمایشگر است که یک جز اصلی به عنوان مبدل جریان الکتریکی صفحه نمایش به حساب می‌آید.

تعمیر ال سی دی مک بوکهزینه‌ی تعمیر ال سی دی مک بوک

پیش از هر چیز ضروری است ذکر کنیم که خودتان نسبت به باز کردن قطعات مک بوک  در هنگام خرابی اقدامی نکنید، چون امکان خرابی و آسیب بیشتر آن بسیار زیاد است! پس، برای تعمیر و تعویض LCD مک بوک خود می‌توانید با مراجعه به مراکز تخصصی تعمیر مک بوک، از خدمات تعمیر برخوردار شوید. در مورد هزینه‌ی انجام خدمات تعمیر و تعویض ال سی دی، بخشی از هزینه مربوط به قیمت قطعات و بخش دیگر آن مربوط به دستمزد کارشناسان مراکز تعمیر برمی‌گردد. به همین دلیل، برای اطلاع دقیق از قیمت و قطعه‌ی تعمیری، بهترین روش مراجعه و یا تماس با آن مرکز تعمیرات است.

فراموش نکنید که با وجود موارد ذکر شده برای تعمیر ال سی دی مک بوک در بالا، در تعدادی از موارد امکان تعمیر و ترمیم وجود نداشته و چاره‌ای جز تعویض نمایشگر مک بوک باقی نمی‌ماند.

نحوه‌ی تعویض ال سی دی مک بوک

در این قسمت سعی ما بر این است که شما را با نحوه‌ی تعویض ال سی دی مک بوک آشنا کنیم. اما، به این معنا نیست که در صورت عدم تخصص، تعمیر و تعویض LCD را به صورت شخصی می‌توانید انجام دهید. فراموش نکنید که مک بوک‌های دستگاه‌های حساسی هستند که در صورت نداشتن تخصص، ممکن است آسیب شدیدی به دستگاه وارد کنید که منجر به هزینه‌ی چندین برابر می‌شود.

مراحل تعویض ال سی دی به شرح زیر است:

  1. یک ال سی دی جدید مطابق با مدل لپ تاپ مک بوک خود تهیه نمایید.
  2. ابزار و تجهیزات لازم برای تعویض را فراهم آورید. این تجهیزات شامل انواع مختلف پیچ گوشتی و چند تیغه‌ی فلزی نازک یا پلاستیکی است.
  3. بعد از کشیدن لپ تاپ از برق، باتری آن را بیرون آورید.
  4. قاب و محفظه‌ی اطراف ال سی دی را باز کنید.
  5. قاب را بردارید تا به پیچ‌های نگهدارنده‌ی پنل دسترسی داشته باشید.
  6. پیچ‌ها را باز کرده، پوشه‌های پایین قاب را با استفاده از یک تیغه‌ی فلزی نازک یا اسپودر پلاستیکی بلند کنید.
  7. ال سی دی مک بوک را بیرون بیاورید و کابل اتصالی را قطع کنید.
  8. پنل جدید را نصب کنید.
  9. پنل جدید ال سی دی مک بوک را متصل کنید و آن را به کابل وصل نمایید.
  10. پیچ‌های پنل را ببندید.
  11. ال سی دی جدید را تست کنید.
  12. قاب را ببندید، باتری را متصل کنید، و نهایتا لپ تاپ را روشن نمایید.

عویض LCD مک بوکمشکلات پس از تعمیر و تعویض ال سی دی

از آنجایی که ال سی دی یک قطعه‌ی الکترونیکی هست، احتمال ایجاد خرابی و مشکل پس از تعمیر و تعویض ال سی دی هم وجود دارد. از جمله این مشکلات می‌تواند سوختگی پیکسل، عدم روشن شدن، ایجاد هاله‌های زرد و … است. به همین منظور، تکنسین‌های مجرب آروند، پس از تعمیر و تعویض LCD، آن را به مدت یک روز تست می‌کنند تا از عدم مشکل مطمئن شوند. لازم به ذکر است که بعد از این یک روز هم ممکن است دچار مشکل شود. به همین منظور، شرکت آروند برروی تعویض و تعمیر این قطعه ضمانت تست یک ماهه قرار داده‌اند تا در صورت ایجاد مشکل، بدون ایجاد هزینه‌ی مازاد برای شما آن را مجدد تعمیر و یا تعویض کنند.

کلام آخر

لپ تاپ های مک بوک به واسطه‌ی ظرافتی که در ساخت آنها به کار رفته، از حساسیت بالایی برخوردارند و بهترین نکته در استفاده از آنها، رعایت نکات ایمنی لازم است تا بتوان آنها را از خدشه‌های احتمالی سالم نگه داشت. اما در صورت بروز مشکل، بهترین کار برای رفع آن مراجعه به افراد دارای صلاحیت و کارشناسان خبره است تا مشکل تعمیر ال سی دی مک بوک با بیشترین بازدهی برطرف شود.

امیدواریم که مقاله تعمیر ال سی دی مک بوک برای شما مفید بوده باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقاله های مرتبط