اطلاعیه مهم پذیرش و تحویل دستگاه ها در اسفندماه ..!

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
خانه » با آتنا آشنا شوید؛ تراشه هوش مصنوعی مایکروسافت

با آتنا آشنا شوید؛ تراشه هوش مصنوعی مایکروسافت

مایکروسافت در حال توسعه‌ی تراشه‌های AI مخصوص به خودش است و این تلاش آینده تجربه کاربری ما از محصولات سرفیس را تغییر خواهد داد

هوش مصنوعی در سال‌های پیش رو زندگی ما را به شکل جدی تغییر خواهد داد، اما گذشته از زندگی روزمره، نقش آن در امنیت ملی و بین المللی غیر قابل انکار است. شرکت‌های فن‌آوری با سرعت تمام در حال توسعه انواع مختلفی از هوش مصنوعی هستند و این توسعه فقط منحصر به تلاش‌های نرم‌افزاری نیست. توسعه تراشه‌های هوش مصنوعی یکی از اهداف مهم شرکت‌های بزرگ تکنولوژی است و در آخرین مورد خبر رسیده که مایکروسافت هم در حال توسعه تراشه‌ هوش مصنوعی مخصوص خودش است.

صمد نبوی
صمد نبوی
اشتراک گذاری
فهرست مطالب

امتیاز دهید!

میانگین امتیازات: / 5.

امتیاز دهید!

اگرچه تراشه هوش مصنوعی مایکروسافت به طور مستقیم در محصولات عمومی این شرکت استفاده نخواهد شد؛ اما استفاده از نسخه‌های دیگر آن در محصولات عمومی مثل لپ‌تاپ و دو در یک‌های سرفیس در آینده رخ خواهد داد. همچنین هوش مصنوعی مبتنی بر این تراشه‌ها برای بهبود تجربه کاربری در ویندوز و لپ‌تاپ‌های سرفیس به کار گرفته خواهد شد.

خرید تبلت سرفیس پرو 9 با گارانتی 18 ماهه آروند

تراشه‌ هوش مصنوعی مایکروسافت

به تازگی (۸ آوریل ۲۰۲۳) منابع خبری گزارش دادند که شرکت مایکروسافت در حال توسعه‌ی تراشه‌ی هوش مصنوعی خود با نام رمز«آتنا» است که قرار است در آینده در طراحی‌های زیر بنایی مربوط به هوش‌های مصنوعی مانند ChatGPT استفاده شود. همچنین این تراشه هوش مصنوعی به لحاظ اثبات مفهوم مبنایی برای تولید نسخه‌های سازگار با محصولات سخت‌افزاری این شرکت نظیر دستگاه‌های سرفیس خواهد بود.

در این گزارش آمده است که این شرکت که یکی از حامیان اولیه OpenAI مالک ChatGPT بود، از سال ۲۰۱۹ در حال کار بر روی این تراشه بوده و نسخه اولیه این تراشه در حال حاضر توسط گروه کوچکی از کارکنان و متخصصان مایکروسافت و اوپن ای‌ای و چت جی‌پی‌تی در حال بررسی و آزمایش‌های اولیه است.

این تراشه‌ها قرار است برای آموزش مدل‌های زبانی بزرگ و پشتیبان‌های استنتاجی ( جهت تولید تفکر منطقی شبیه تفکر ما) استفاده ‌شوند که هر دوی این توانایی‌ها به شدت برای توسعه هوش‌های مصنوعی مولد مانند ChatGPT هستند. از این توانایی‌ها برای پردازش حجم عظیمی از داده‌ها، تشخیص الگوها و ایجاد خروجی‌های جدید برای تقلید و بازتولید مکالمات انسانی استفاده می‌شود.

ممکن است دوست داشته باشید

آتنا نه تنها یک چیپ هوش مصنوعی، بلکه یک تکنولوژی نوآورانه است که می‌تواند زبان طبیعی را به صورت خلاقانه و منطقی فهمیده و تولید کند. این تکنولوژی می‌تواند در زمینه‌های مختلف مثل جستجو، گفتگو، خلاقیت، آموزش و … کاربرد داشته باشد.

بنابراین قابل انتظار است که روزی نسخه‌های مخصوص و صد البته کمتر پیشرفته آن در محصولات سخت‌افزاری مایکروسافت سرفیس مورد استفاده قرار بگیرند.  همین حالا مایکروسافت از تراشه SQ1 که توسط کوالکام توسعه داده شده در سرفیس استفاده کرده است این تراشه برای پردازش هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی بهینه شده و مصرف باتری کمتری دارد.

توسعه‌ی تراشه‌ هوش مصنوعی مایکروسافت با نام رمز«آتنا»
هرچند تراشه هوش مصنوعی مایکروسافت به طور مستقیم در محصولات سخت‌افزاری استفاده نخواهد شد، اما انتظار می‌رود نسخه‌های بسیار سبک‌ترین از این تراشه‌ها در محصولات مایکروسافت سرفیس به کار گرفته شوند.

هرچند تراشه هوش مصنوعی مایکروسافت به طور مستقیم در محصولات سخت‌افزاری استفاده نخواهد شد، اما انتظار می‌رود نسخه‌های بسیار سبک‌تری از این تراشه‌ها در محصولات مایکروسافت سرفیس به کار گرفته شوند.مایکروسافت امیدوار است این تراشه که حاصل تلاش شبانه روزی بهترین متخصصان‌اش است، عملکرد بهتری نسبت به آنچه که در حال حاضر در بازار موجود است و از سایر فروشندگان خریداری می‌کند، داشته باشد.

در نتیجه این شرکت در زمان و هزینه‌ی بسیار زیاد مربوط به تولید و تربیت ربات‌های هوش مصنوعی صرفه جویی خواهد کرد. این تحول همچنین بر سیستم عامل محصولات این شرکت یعنی ویندوز نیز تاثیر بسیاری خواهد گذاشت. در اوایل سال جاری میلادی مایکروسافت اعلام کرد که هوش مصنوعی نقش مهمی در تجربه کاربری کاربران ویندوز در آینده خواهد داشت. با ادغام این ویژگی و نسخه‌هایی از تراشه‌های هوش مصنوعی، احتمالا باید تا سال‌های آینده منتظر محصولات متفاوتی از سرفیس باشیم.

در حال حاظر بازار تراشه‌های مورد نیاز در این صنعت در کنترل و تحت تسلط شرکت طراحی تراشه‌ی Nvidia است. Nvidia یکی از پیشروان در زمینه چیپ‌های هوش مصنوعی است و بسیاری از شرکت‌ها برای آموزش و استفاده از مدل‌های زبانی بزرگ به چیپ‌های انویدیا وابسته هستند. این چیپ‌ها قدرت پردازش بالایی دارند و قابلیت اجرای محاسبات سنگین را فراهم می کنند.  اما تراشه‌های هوش مصنوعی چیستند و چطور کار می‌کنند؟

بهترین مایکروسافت سرفیس ۲۰۲۳ کدام است؟

تراشه هوش مصنوعی چیست و چطور کار می‌کند؟

موفقیت و کارایی ربات‌های هوش مصنوعی مدرن متکی بر افزایش سرعت محاسبات در مقیاسی بسیار عظیم است که تا چند سال پیش حتی قابل تصور نیز نبود. بنابراین ممکن است با خودتان بپرسید که در عصر ابر کامپیوترها و پردازنده‌های بسیار سریع،  تراشه‌های هوش مصنوعی  مانند تراشه هوش مصنوعی مایکروسافت دقیقاً چه کار می‌کنند؟

تراشه‌های معمولی قدرت محاسباتی لازم برای برآورده کردن نیازهای یک ربات AI را ندارند و نسبت به تراشه‌های هوش مصنوعی سرعت و کارایی بسیار پایین‌تری دارند. تراشه‌های مخصوص هوش مصنوعی می‌توانند عملکردهای لازم محاسباتی در مقیاس بزرگ را سریعتر از تراشه‌های معمولی انجام دهند،  چون طراحی پایه و اجزای تشکیل دهنده‌ی آن‌ها بر اساس یادگیری ماشینی و محاسبات مورد نیاز آن انجام شده است.

تراشه‌های AI که به عنوان سخت‌افزار هوش مصنوعی نیز شناخته می‌شوند، شتاب‌دهنده‌هایی هستند که به طور به ویژه برای شبکه‌های عصبی مصنوعی طراحی شده‌اند. این تراشه‌ها از آرایه‌های قابل برنامه‌ریزی میدانی، واحدهای پردازش گرافیکی (GPU) و مدارهای مجتمع ویژه برنامه (ASIC) تشکیل شده‌اند. این ساختارها بر خلا تراشه‌های سنتی به طور ویژه برای AI  طراحی شده‌اند.

این تکنولوژی می‌تواند در زمینه‌های مختلف مثل جستجو، گفتگو، خلاقیت، آموزش و … کاربرد داشته باشد. بنابراین قابل انتظار است که روزی نسخه‌های مخصوص و صد البته کمتر پیشرفته آن در محصولات سخت‌افزاری مایکروسافت سرفیس مورد استفاده قرار بگیرند.

از واحدهای پردازش مرکزی (CPU) که تراشه‌های همه منظوره هستند در حال حاضر می‌توان برای برخی از عملکردهای اساسی و پایه‌ی هوش مصنوعی استفاده کرد. با این وجود، با پیشرفت و گسترش روز افزون هوش مصنوعی و نیاز شدید به قدرت پردازشی بسیار بالا، به مرور موارد استفاده‌ی آن‌ها کمتر و کمتر شده و در نهایت جای خود را به واحدهای پردازش گرافیکی (GPU) دادند.

مشابه پردازنده‌های مرکزی، تراشه‌های هوش مصنوعی با در کنار هم قرار دادن تعداد بسیار زیادی از ترانزیستورهای کوچک‌تر، کارایی و سرعت مورد نظر را به دست می‌آورند. دلیل این کار نیز این است که ترانزیستورهای کوچکتر انرژی کمتری مصرف می‌کنند و می‌توانند سریعتر از ترانزیستورهای بزرگ کار کنند. با این حال، برخلاف پردازنده‌های مرکزی، تراشه‌های هوش مصنوعی دارای ویژگی‌هایی هستند که به‌طور ویژه برای هوش مصنوعی طراحی و بهینه‌سازی شده‌اند.

این ویژگی‌های خاص سرعت محاسبات مورد نیاز الگوریتم‌های هوش مصنوعی را به طور قابل توجهی افزایش می‌دهد. این محاسبات شامل محاسبات مربوط به اعداد با دقت کم است که زیرمجموعه‌ی روشی است که با موفقیت الگوریتم‌های هوش مصنوعی را اعمال می‌کند، اما تعداد ترانزیستورهای مورد نیاز برای انجام همان میزان از محاسبات را کاهش می‌دهد.

تراشه‌های هوش مصنوعی مانند تراشه هوش مصنوعی مایکروسافت نقاط قوت و مزایای بیشتری نسبت به تراشه‌های معمولی  دارند. برخی از دلایلی که چرا تراشه‌های هوش مصنوعی بهتر از تراشه‌های معمولی هستند،عبارتند از؛ کارآمدتر و موثرتر، قدرت عملکردی بالاتر، فناوری جدیدتر و محاسبات سریعتر.  به این ترتیب به نظر می‌رسد که آینده در اختیار این تراشه‌ها است و ما به زودی شاهد گسترش استفاده از آن‌ها نه تنها در ربات‌های هوش مصنوعی، بلکه در انواع کامپیوترهای جدید مبتنی بر نسل ویندوز مثل مایکروسافت سرفیس خواهیم بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقاله های مرتبط