اطلاعیه مهم پذیرش و تحویل دستگاه ها در اسفندماه ..!

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

با سیستم آب خورده چه کنیم؟

نسیم سعیدی
نسیم سعیدی
اشتراک گذاری
فهرست مطالب

امتیاز دهید!

میانگین امتیازات: / 5.

امتیاز دهید!

گاهی ممکن است سیستم شما در اثر تصادف یا سهل‌انگاری خیس شود و شما باید سریعا اقدام به خشک کردن آن کنید. منظور از سیستم، دستگاه‌های الکترونیکی مثل لپ‌تاپ، موبایل، هدفون‌های بی‌سیم و غیره هست. این سیستم‌ها در صورت آب‌خوردن و خیس شدن ممکن است به طور کامل بسوزد و امکان استفاده از آن دیگر مقدور نباشد. به همین دلیل، برای اکثر افراد این سوال پیش می‌آید که با سیستم آب خورده چه کنیم؟ اینجا به نکاتی اشاره کرده‌ایم که شانس نجات‌ سیستم شما را افزایش خواهد داد.

باید و نباید‌های یک سیستم آب خورده

زمانی که سیستم شما به هر دلیلی خیس می‌شود، نیاز هست یک سری اقدامات سریع و بدون درنگ انجام بدهید. البته، اقداماتی هم هست که نباید انجام بدهید، زیرا ممکن است باعث خسارت‌های جبران ناپذیر می‌شود. لازم به ذکر است، بعد از این اقدامات نیاز هست که سیستم خود را پیش یک متخصص فنی ماهر برده تا خسارت‌های وارد شده‌ی آن را شناسایی و تعمیر کند.

بایدهای سیستم آب خورده

۱- همین حالا خاموشش کن! وقتی سیستم شما آب خورده و خیس شده، زمان بسیار ارزشمند است. پس، هرچه زودتر موبایل یا لپ‌تاپ‌تان را خاموش کنید تا شانس بیشتری برای سالم ماندن ‌آن داشته باشید. این کار باعث می‌شود سیستم شما آسیب کمتری ببیند. پس، هرچه سریع‌تر سیستم را خاموش کنید. سریع‌ترین روش برای خاموش کردن، در آوردن باتری سیستم است. اما، ممکن است باتری سیستم شما قابلیت جدا شدن نداشته باشد، پس، دکمه‌ی پاور آن را سریع بزنید تا خاموش شود.

۲- تمام لوازم‌جانبی را جداکنید. اگر باتری موبایل یا لپ‌تاپ جداشدنی هستند، سریعا باتری، موس، فلش، درایور، کابل‌شارژ، سیم‌کارت‌ها، کارت‌حافظه و …، در واقع، هرچیزی دیگری که امکان جدا شدن را دارد از سیستم جدا کنید.

۳- با یک حوله یا دستمال‌جاذب تا جایی که امکان دارد موبایل یا لپ‌تاپ را خشک کنید و سپس آن را برعکس (سروته) بگیرید تا مایع بطور کامل خارج شود. اگر گوشی موبایل شما خیس شده است، حتما چک کنید که داخل پورت هدفون و محل قرارگیری سیم‌کارت‌ها آبی باقی نمانده نباشد. سپس، لپ‌تاپ یا موبایل خود را در یک محیط‌گرم و خشک و ترجیحا، در معرض جریان‌هوا قراردهید تا کاملا خشک شود.

ممکن است دوست داشته باشید

نبایدهای سیستم آب خورده

۱- موبایل یا لپ‌تاپ خود را به هیچ عنوان روشن و یا به شارژر وصل نکنید.

۲- هیچ دکمه‌ای را فشار ندهید. همچنین، برنامه‌ای را ران نکنید، چون ممکن است با اینکار آب را بیشتر به داخل محفظه سیستم و به عمق آن هدایت کنید.

۳- دستگاه را تکان ندهید و داخل سیستم ندمید( چه با دهان چه با وسایلی مثل سشوار). چون، باعث می‌شود که آب بیشتر به عمق سیستم برود.

۴- از شسوار، هیترها و گرمکن‌ها را برای خشک کردن استفاد نکنید. چون، حرارت به احتمال زیاد به اجزای الکترونیکی و ظریف داخلی سیستم شما آسیب وارد کند.

پس، این نکات را فراموش نکنید و سیستم خود را با دستمال هرچه سریع‌تر خشک کنید و در محلی گرم و خشک با تهویه‌ی مناسب قرار دهید. لازم به ذکر است، که حتما در اولین فرصت آن را پیش یک متخصص فنی ماهر ببرید تا آن را به درستی بررسی و خسارت‌های آن را شناسایی کند، تعمیرات و اقدامات لازم را انجام دهد. برای تعمیرات تخصصی لپ‌تاپ و گوشی خود، می‌توانید فرم درخواست تعمیرات فوری آروند گارانتی را پرکنید.

مدت زمان برای خشک شدن سیستم

شاید سخت‌ترین قسمت این بخش باشد که باید موبایل یا لپ‌تاپ خود را مدتی خاموش بگذارید و صبر کنید تا کاملا خشک شود. احتمالا صبر کردن و بدون گوشی یا لپ‌تاپ بودن کمی سخت خواهد. اما، یادتان باشد تنها زمانی می‌توانید سیستم خود را روشن کنید که مطمئن شده باشید که کاملا خشک شده است.

حداقل ۲۴ ساعت زمان لازم است. به هیچ عنوان در روشن کردن سیستم عجله نکنید وتنها زمانی آن را روشن کنید که مطمئن هستید کاملا خشک شده، در غیر این صورت توی دردسر بزرگی خواهید افتاد! اگر سیستم حتی برای مدتی هرچند کوتاه بعد از خیس شدن روشن شود، امکان دارد که اتصال‌کوتاه اتفاق بیوفتد و باعث آسیب جدی و غیرقابل جبرانی به اجزای داخلی سیستم وارد شود و یا حتی سیستم شما بسوزد و از دست برود. شما می‌توانید با ایجاد جریان هوا و تهویه‌ی مناسب، مثلا باز کردن پنجره اتاق و یا روشن کردن فن اتاق به روند خشک شدن گوشی یا لپ‌تاپ‌تان کمک کنید.

در آخر فراموش نکنید، نیاز هست که دستگاه شما باز شود، چون این خشک شدن سیستم به صورت سطحی خواهد بود و کاملا خشک نخواهد شد. از طرف دیگر، در صورتی که آسیبی دیده باشد، با روشن کدرن آن، این آسیب بیشتر خواهد شد.

خشک شدن سیستم در برنج

بعضی‌ها  توصیه می‌کنند که سیستم آب خورده‌ی خود را داخل گونی یا ظرف بزرگ برنج قراردهید، تا رطوبت و خیسی آن از بین رود. اما این توصیه (که رایج و معروف نیز هست) چند ایراد اساسی دارد!

  • اول این که مواد رطوبت‌گیر مانند برنج برای مایعاتی که شکر، الکل و … دارند راه‌حل مناسبی نیست.
  • دوم نمی‌تواند بطور مناسب و قابل قبولی رطوبت داخل سیستم آب خورده را جذب و خشک کند. از همه مهمتر، برنج دارای دانه‌های ریز و گرد و خاک است که می‌تواند وارد محفظه‌ی سیستم شود و چه بسا مشکلات بیشتری ایجاد کند. البته، شما می‌توانید موبایل‌تان را داخل یک دستمال بپیچید و داخل برنج قراردهید. اما، هنوز هم این راه‌حل ایده‌آلی نخواهد بود و به هیچ وجه توصیه نمی‌شود.

جمع‌بندی

در این مقاله سعی کردیم سوال همیشگی افراد، یعنی با سیستم آب خورده چه کنیم، را پاسخ بدهیم. به همین دلیل، سعی کردیم به باید و نبایدهایی که نیاز هست در مرحله‌ی اول شما آنها را رعایت کنید، پرداخیتم. فراموش نکنید، زمان توصیه شده برای خشک شدن سیستم تقریبی هست و حتما نیاز هست که آن را پیش متخصص فنی مجرب ببرید تا از آسیب بیشتر دستگاه جلوگیری شود. شرکت آروند ضمانت رسمی محصولات اپل، مایکروسافت سرفیس و کنسول‌های بازی هست. این شرکت تعمیرات تخصصی این سیستم‌ها را با داشتن تکنسین مجرب و حرفه‌ای هم انجام می‌دهد. برای تعمیرات دستگاه و سیستم آب خورده‌ی خود می‌توانید روی درخواست تعمیرات فوری کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقاله های مرتبط