اطلاعیه مهم پذیرش و تحویل دستگاه ها در اسفندماه ..!

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

مقایسه ایکس باکس با پلی استیشن

خشایار رفعت خواه
خشایار رفعت خواه
اشتراک گذاری
فهرست مطالب

امتیاز دهید!

میانگین امتیازات: / 5.

امتیاز دهید!

کنسول‌های بازی، وسیله‌ای برای بازی‌های ویدیویی هستند که امروزه در مدل‌های مختلفی تولید و عرضه می‌شوند. این کنسول‌ها یک کامپیوتر قوی هستند که از رم، هارد، برد، دسته‌ی بازی، حافظه‌ی داخلی و … تشکیل شده‌اند. دو مدل از محبوب‌ترین کنسول‌های بازی ایکس باکس و پلی استیشن است. کنسول بازی ایکس باکس مربوط به شرکت مایکروسافت و پلی استیشن مربوط به شرکت سونی است. اما، سوالی که برای اکثر کاربران و علاقمندان به بازی‌های ویدیویی پیش می‌آید این است که بین این دو کنسول کدام بهتر است؟ در این مقاله قصد داریم تا به معرفی و مقایسه ایکس باکس با پلی استیشن بپردازیم و نقاط ضعف و قوت آنها را بررسی کنیم. در صورت نیاز به تعمیر ایکس باکس می توانید به سایت آروند گارانتی مراجعه کنید.

معرفی کنسول بازی ایکس باکس و پلی استیشن

امروزه با پیشرفت تکنولوژی، نسل‌های جدیدی از کنسول‌های بازی در دسترس دوستداران بازی‌های ویدیویی قرار گرفته است. اما، موضوع قابل توجه این است که این کنسول‌های بازی به شدت مورد استقبال مردم قرار گرفته است. لازم به ذکر است که وجود ژانرهای متفاوت بازی‌ها در محبوبیت آنها بی‌تاثیر نبوده است. در واقع، امکان استفاده از آنها در رده‌های مختلف سنی فراهم شده است.

کنسول بازی ایکس باکس

این کنسول بازی خانگی توسط مایکروسافت در سال ۲۰۰۱ تولید شد. ایکس باکس اولین کنسول بازی‌ بود که نیاز به کارت حافظه نداشت. مایکروسافت در کنسول‌های بازی خود از هارد دیسک استفاده کرد. همچنین، این ایکس باکس با فضای ذخیره‌سازی حافظه ۶۴ مگابایتی، در زمان تولید خودش، تهدید بزرگی برای سایر کنسول‌های موجود در بازار بود.

اما، Xbox هم به مانند سایر دستگاه‌ها از ضعف‌هایی هم برخوردار بود. از ایرادات بارز کنسول مایکروسافت می‌توان به طراحی ساده و وزن زیادش اشاره کرد. البته، مایکروسافت چندین نسخه‌ی بهبودیافته تحت عنوان ایکس باکس وان، ایکس باکس ۳۶۰، ایکس باکس ایکس و … را عرضه کرد.

کنسول بازی ایکس باکسکنسول ایکس باکس، یک جعبه‌ی سیاه ۳۲۰×۱۰۰×۲۶۰ میلی‌متری همراه با لوگوی مخصوص خود طراحی شده است. لوگوی کنسول‌‌های مایکروسافت به شکل گرد طراحی شده است که درون آن حرف X مشاهده می‌شود. این لوگو در وسط پورت‌های کنترلر، دکمه‌های خاموش و روشن وجود دارد.

ممکن است دوست داشته باشید

در سال ۲۰۰۲ به دلیل وجود پورت اتصال اینترنت روی این کنسول‌ها، شبکه بازی آنلاین ایکس باکس لایو شروع به فعالیت کرد و به بازیکنان اجازه داد تا از طریق اینترنت با یکدیگر رقابت کنند. این شبکه با دو میلیون بازیکن، یکی از موفقیت‌های بزرگ ایکس باکس محسوب می‌شود. دزدی و استفاده از نرم‌افزار‌های غیرمجاز از معایب این کنسول بود. البته، در آپدت‌های جدیدیش با بلاک کردن اکانت‌ها این مشکل را برطرف کرد. برای خرید کنسول ایکس باکس با گارانتی ۱۸ ماهه به سایت آروندشاپ مراجعه کنید.

کنسول بازی پلی استیشن

این کنسول ۳۲ بیتی توسط شرکت سونی تولید شده که با گذشت زمان تبدیل به یکی از قوی‌ترین کنسول‌های بازی جهان شد. پلی استیشن اولین کنسولی بود که بیش از ۱۰۰ میلیون دستگاه را عرصه کرد. اولین پلی استیشن در سال ۱۹۹۴ راه‌اندازی شد و همراه با آن بازی‌های محبوبی مانند تامب، رزیدنت اویل، مدال و … منتشر شد.

در سال ۲۰۰۰ هم سونی مدل جدید کنسول خود را با نام پلی استیشن وان تولید کرد که هم سبک‌تر بود، و هم از صفحه نمایش ال سی دی پشتیبانی می‌کرد. سونی در سال ۲۰۱۳ پیشرفته‌ترین و قدرتمندترین کنسول خود را با عنوان پلی استیشن ۴ عرضه کرد که این کنسول یکی از محبوب ترین کنسول‌های بازی ویدئویی بوده است.

طراحی شیک و جمع و جور این کنسول، یکی از جذابیت‌های اصلی برای اکثر علاقه‌مندان به بازی‌های ویدئویی است. علت دیگر آن مربوط به گرافیک آن است. سونی یکی از پیشرفته‌ترین گرافیک‌ها در عرصه‌ی بازی‌های ویدئویی را برای کنسول بازی خود استفاده کرد. لازم به ذکر است که تا کنون ۵ نسل از پلی استیشن‌ها توسط شرکت سونی تولید شده که جدیدترین آنها PS5 است.

کنسول بازی پلی استیشن

مقایسه ایکس باکس با پلی استیشن در تمام نسخه‌ها

اولین نکته در مقایسه‌ی ایکس باکس و پلی استیشن این است که برند تولیدکننده‌ی  این دو کنسول متفاوت است. یعنی ایکس باکس توسط شرکت مایکروسافت تولید شده است و پلی استیشن توسط شرکت سونی. اولین پلی استیشن در سال ۱۹۹۴ تولید شد و به مرور ورژن‌های جدید را عرضه کرد. این درحالی است که اولین ایکس باکس در سال ۲۰۰۱ تولید شد و در سال ۲۰۰۵ مایکروسافت ایکس باکس ۳۶۰ را برای رقابت با پلی استیشن ۳ عرضه کرد. در حال حاضر، کنسول‌های بازی زیر از دو شرکت سونی و مایکروسافت به فروش می‌رسد:

  • پلی استیشن ۵
  • پلی استیشن ۴ پرو
  • پلی استیشن ۴ اسلیم
  • ایکس باکس سری ایکس
  • ایکس باکس سری اس
  • ایکس باکس وان سری ایکس
  • ایکس باکس وان سری اس

 

مقایسه PS5 و Xbox

هر دو برند کنسول PS5 و Xbox در سال ۲۰۲۰ عرضه و تولید شده‌اند.

کنسول PS5 از پردازنده اصلی ۸ هسته‌ای AMD Zen 2 و گرافیکی AMD RDNA 2 بهره می‌برد. در مقابل، Xbox نسخه‌ی تکامل یافته‌ای است که مانند پلی استیشن ۵ از یک CPU 8 هسته‌ای بهره می‌برد، اما از نوع Custom Zen 2. پردازنده گرافیکی آن هم به مانند PS5 از مدل AMD RDNA 2 پشتیبانی می‌کند.

مقایسه کنسول بازی PS5 و Xbox حافظه داخلی و رم این پلی استیشن ۸۲۵ گیگابایت و ۱۶ گیگابایت است. ایکس باکس بسته به سری X و S از حافظه داخلی به مقدار ۵۱۲ گیگابایت یا ۱ ترابایت با مقدار رم ۱۰/۱۶ بهره می‌برد. با مقایسه‌ی رم و حافظه‌ی این دو برند کنسول متوجه می‌شویم که Xbox از محدوده رنجی متفاوت‌تری برخوردار است.

لازم به ذکر است که پلی استیشن ۵ از فرکانس پردازنده‌ای (۳.۵ GHZ) کمتر از ایکس باکس (۳.۶/۳.۸ GHZ) پشتیبانی می‌کند.

از نظر ابعاد و وزن هم با توجه به سری ایکس باکس و مدل‌های دیجیتالی و دیسک خور متفاوت هستند.

مقایسه PS4 و Xbox One

هر دو برند کنسول PS4 و Xbox One در سال ۲۰۱۳ عرضه و تولید شده‌اند. هر دو کنسول بازی دارای دو مدل هستند. در کل کنسول‌های بازی سونی و مایکروسافت عبارتند از:

  • پلی استیشن ۴ پرو و اسلیم
  • ایکس باکس وان سری‌ X و S

کنسول بازی Xbox One در سال ۲۰۱۳ به عنوان جانشین Xbox 360 عرضه شد، که از پردازنده‌ی ۸ هسته‌ای AMD Jaguar و AMD Enhanced Jaguar برای آنها استفاده شده است. همچنین، این کنسولهای بازی از پردازنده گرافیکی AMD Radeon و AMD Polaris پشتیانی می‌کنند. کنسول‌های PS4 هم دارای پردازنده اصلی ۸ هسته‌ای AMD Jaguar و گرافیکی AMD Radeon است.

مقایسه کنسول بازی PS4 و Xbox One حافظه داخلی و رم پلی استیشن ۴ بین ۵۰۰ گیگابایت تا ۱ ترابایت و ۸ گیگابایت از نوع GDDR5 است. اما، Xbox One از ۱ ترابایت حافظه داخلی و ۸/۱۲ گیگابایت رم از نوع DDR3 بهره می‌برد. سرعت عملکردی ایکس باکس وان نسبت به پلی استیشن ۴ است.

از نظر ابعاد و وزنی پلی استیشن کوچک‌تر و سبک‌تر است. همچنین، کنسول Xbox One بر خلاف کنسول PS4 دارای درایو سی دی نیز هست. کنسول PS4 دارای بلوتوث است اما در Xbox One  فقط از کنترلر بی‌سیم می‌تواند به دستگاه دیگر متصل شود.

بازی‌های انحصاری کنسول بازی ایکس باکس و پلی استیشن

ایکس باکس و پلی استیشن هر دو بازی‌های محبوب خود را دارند. در سال‌های اخیر هر دو کنسول ایکس باکس و پلی استیشن، در زمینه‌ی ساخت بازی پیشرفت‌های بسیار چشم‌گیری داشته‌اند. اما، نکته‌ی. قابل توجه مربوط به بازی های آنها هست. هر دو کمپانی برای کنسول‌های خود بازی‌های انحصاری در نظر گرفتند که فقط مختص به همان کنسول است. این کار برای هر دو شرکت مایکروسافت و سونی هم مزایا و هم معایبی به همراه داشت.

پنج بازی انحصاری و برتر Playstation

  • God Of War
  • Last Of Us
  • BloodBorne
  • Ghost Of Tsushima
  • Red Dead

پنج بازی انحصاری و برتر Xbox

  • Call Of The Sea
  • Gears Of Wars
  • Halo Infinite
  • Exo one
  • The Medium

برای آشنایی بیشتر با بازی‌های ایکس باکس، می‌توانید به مقاله‌ی معرفی بازی‌های ایکس باکس مراجعه کنید.

نحوه‌ی نصب بازی‌ برروی کنسول‌های بازی

نصب بازی‌های این کنسول‌های بازی به دو صورت آفلاین و آنلاین است. از آنجایی که نصب بازی‌های آنلاین به دلیل قیمت دلار برای کاربران ایرانی بسیار گران است، دو راه استفاده از سی دی بازی و یا نسخه‌ی کرک شده‌ی آنها مرسوم است. البته، به دلیل اینکه خرید سی دی هم به صرفه نیست و هم نمی‌توان از بازی‌های به روز استفاده کرد، روش نصب نسخه‌های کرک شده، بسیار مرسوم‌تر شده است. برای نصب نسخه‌های کرک شده نیاز هست که از کمپانی‌ و شرکت‌های معتبر کمک بگیرید.

جمع‌بندی

در این مقاله سعی کردیم در ابتدا شما را با دو کنسول سونی و مایکروسافت آشنا کنیم. سپس، با مقایسه ایکس باکس با پلی استیشن شما را برای خرید کنسول بازی مناسب راهنمایی کردیم. در انتها هم توضیح مختصری از برترین بازی‌های این دو کنسول و روش‌های نصب آنها دادیم. اما، به عنوان نکته‌ی آخر فراموش نکنید که از مراکز و فروشگاه‌های معتبر برای خرید کنسول و نصب بازی آفلاین آنها اقدام کنید. یکی از شرکت‌های معتبر و با سابقه‌ی طولانی، شرکت آروند است. این شرکت با ارائه‌ی گارانتی ۱۸ ماهه برروی محصولاتش، آسودگی و اعتماد را برای شما فراهم می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقاله های مرتبط