اطلاعیه مهم پذیرش و تحویل دستگاه ها در اسفندماه ..!

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

تفاوت رجیستری با انتقال مالکیت

فرشته صادق‌پور
فرشته صادق‌پور
اشتراک گذاری
فهرست مطالب

امتیاز دهید!

میانگین امتیازات: / 5.

امتیاز دهید!

برای زندگی در عصر ارتباطات بایست علم و آگاهی‌مان را نسبت به وسایل ارتباطی افزایش دهیم. تلفن همراه یکی از مهم‌ترین و پراستفاده‌ترین این وسایل است. تقریبا همه‌ی ما از آن استفاده می‌کنیم و چه بهتر که با اصول و قوانین استفاده درست از آن آشنا باشیم. اما سوالی که ممکن است برای خیلی از شما پیش بیاید این هست که تفاوت رجیستری با انتقال مالکیت گوشی چیست؟ در این قسمت دو مبحث رجیستری و انتقال مالکیت را بررسی می‌کنیم و به سوالات زیر پاسخ می‌دهیم:

  • “رجیستری گوشی” به چه معناست؟
  • رجیسترکردن گوشی چه اهمیتی دارد؟
  • چطور می‌توانیم تلفن همراه خود را رجیستر کنیم؟
  • انتقال مالکیت” چیست؟
  • در صورت واگذاری گوشی همراه به مالک جدید چه اقداماتی ضرورت دارد؟

رجیستر کردن گوشی

به طور کلی رجیستر کردن به معنای شناسه‌دار کردن یک دستگاه مثل گوشی است. به عبارت دیگر، هنگامی که یک گوشی را خریداری می‌کنیم (چه به صورت آکبند و چه دست دوم) لازم است به عنوان مالک آن شناخته شویم (شماره سیم کارتی که رجیستری برای آن صورت گیرد، به عنوان مالک گوشی شناخته می‌شود). اما این کار چه ضروتی دارد؟!

  • در وهله اول تصویب قانون رجیستری گوشی، به مبارزه با واردات غیرقانونی گوشی همراه کمک کرده‌ است. با تصویب این طرح هر گوشی برای ورود به کشور ملزم به پرداخت عوارض و دریافت کد فعالسازی از گمرک است. در غیر اینصورت پس از ورود به کشور طی چند روز از دسترس خارج خواهد شد و خدماتی از اپراتورها دریافت نخواهد کرد. اگر گوشی خود را از خارج کشور خریداری کرده‌ایم هنگام ورود به کشور با پرداخت عوارض، کد فعالسازی آن را از گمرک و در صورتی که داخل ایران از مغازه‌های موبایل فروشی خرید کنیم، کد فعالسازی را از فروشنده دریافت خواهیم کرد.
  • در وهله دوم با شناخته شدن به عنوان مالک گوشی، گوشی ما در صورت سرقت قابل ردیابی خواهد بود. از آن‌جا که گوشی تحت مالکیت ما شناخته شده‌است، پس از سرقت با ورود سیم کارت جدید یک پیامک هشدار مبنی بر استفاده غیرقانونی دریافت خواهد کرد و لذا قابل ردیابی خواهد بود. علاوه بر این، وجود این قانون فروش دستگاه سرقت شده را نیز دشوار ساخته است چراکه هنگام فروش گوشی، خریدار ملزم به دریافت کد فعالسازی جهت رجیسترکردن گوشی تحت شماره سیم کارت خود است و این تنها از عهده مالک برمی‌آید.

نحوه رجیستر کردن تلفن همراه و شناخته شدن به عنوان مالک

  • برای اینکه به عنوان مالک گوشی شناخته شویم، در مرحله اول به یک کد فعالسازی نیازمندیم. این کد یکبار مصرف بوده و هنگام خرید گوشی باید آن را از فروشنده تقاضا کنیم. همانطور که ذکر شد بسته به نحوه خرید گوشی (از خارج یا داخل کشور)، این کد را از گمرک و یا از فروشنده دریافت می‌کنیم.
  • علاوه بر کد فعالسازی، به شناسه IMEI نیازمندیم. در حقیقت IMEI برای گوشی در حکم شناسنامه برای انسان عمل می‌کند و یک شناسه منحصر به فرد است. لازم به ذکر است که به ازای هر درگاه سیم کارت یک IMEI وجود دارد. بنابراین گوشی‌های دارای دو سیم کارت، دو شناسه IMEI دارند. روش‌های متعددی برای دستیابی به این شناسه وجود دارد که ساده‌ترین آن‌ها رجوع به پوشه تنظیمات گوشی و مطالعه شناسنامه تلفن همراه است.
  • با در دست داشتن کد فعالسازی و شناسه IMEI، لازم است یکی از روش‌های رجیسترکردن را انتخاب کنیم. ساده‌ترین روش، مراجعه به سامانه هوشمند مدیریت تجهیزات ارتباطی، ( hamta.ntsw.ir) است.
  • پس از مراجعه به سامانه همتا، مطابق با تصویر زیر، با درج شماره ملی و یا شماره تلفن همراه و کلیک بر کلمه ورود، رمز عبور موقت به شماره تلفنی که وارد کرده‌اید، ارسال خواهد شد. پس از درج رمز موقت و عبارت امنیتی به سامانه وارد می‌شویم.

تفاوت رجیستری گوشی با انتقال مالکیت

  • پس از ورود به سامانه از منوی سمت راست گزینه “فعالسازی دستگاه سیم‌کارت خور” را انتخاب و پس از درج اطلاعات مورد نیاز (شماره سیم کار ت، شناسه IMEI و کدفعالسازی) گزینه فعالسازی را انتخاب می‌کنیم. به این ترتیب دستگاه برای سیم کارت مورد نظر فعال شده و به عنوان مالک گوشی شناخته می‌شود. به عبارت دیگر گوشی ما رجیستر شده است.

تفاوت رجیستری گوشی با انتقال مالکیت

انتقال مالکیت گوشی

در بحث انتقال مالکیت، همانگونه که از اسمش پیداست، گوشی دارای مالک بوده و بنابراین یکبار رجیستر شده است. اما ما به عنوان خریدار گوشی باید گوشی را تحت مالکیت خود درآوریم. اینجاست که بحث انتقال مالکیت ضرورت می‌یابد. در این بخش ما نقش خریدار و مالک نقش فروشنده را داراست. لذا همانطور که ذکر شد، هنگام خرید باید کد فعالسازی را از مالک اولیه دستگاه دریافت کنیم. در این راستا مالک اولیه که در سامانه همتا، دستگاه تحت مالکیت او ثبت شده است، با مراجعه به سامانه باید مالکیت دستگاه را به خریدار (مالک جدید) انتقال دهد. (با توجه به اجرای طرح از سال ۹۶، در صورتی که دستگاه تحت مالکیت شما رجیستر نشده و قصد فروش آن را داشته باشید، ابتدا باید آن را رجیستر کرده و سپس جهت فروش آن اقدام نمایید).

نحوه انتقال مالکیت

  • مطابق با توضیحات بخش اول به سامانه همتا وارد شوید. با انتخاب گزینه “مدیریت دستگاه‌ها” از منوی سمت راست، دستگاه‌های سیم کارت‌خور تحت مالکیت شما نمایش داده خواهند شد.

تفاوت رجیستری گوشی با انتقال مالکیت

ممکن است دوست داشته باشید
  • در این مرحله دستگاهی که قصد انتقال مالکیت آن را دارید بر اساس شناسه IMEI در حالت انتخاب قرار داده و سپس روی گزینه “انتقال مالکیت/فروش” در بالای صفحه، کلیک کنید.
  • در ادامه پنجره‌ای باز می‌شود که شما باید شماره سیم کارت خریدار را در آن وارد (شماره سیم‌کارت کسی که قصد انتقال مالکیت گوشی به او را دارید) و روی دکمه انتقال مالکیت کلیک کنید.
  • در صورت موفقیت آمیز بودن عملیات، ضمن سلب مالکیت گوشی از شما، کد فعالسازی به شماره سیم کارت خریدار ارسال خواهد شد و خریدار باید مطابق موارد ذکر شده در بخش پیشین جهت رجیسترکردن گوشی خریداری شده اقدام نماید.

سخن پایانی (تفاوت رجیستری با انتقال مالکیت)

با توجه به واردات غیرقانونی و نیز وجود گوشی‌های سرقت شده در بازار، در راستای استفاده مطمئن و قانونی از گوشی، دریافت کد فعالسازی از فروشنده جهت رجیسترکردن گوشی و تحت مالکیت خود درآوردن امری ضروری است. در صورت خرید یک گوشی دست دوم، با توجه به اینکه گوشی مذکور یکبار توسط مالک خود رجیستر شده است، انجام عملیات انتقال مالکیت ضرورت می‌یابد تا ضمن سلب مالکیت از مالک اولیه، کد فعالسازی به شماره مالک جدید پیامک شود.

در این مقاله ما به موضوع تفاوت رجیستری با انتقال مالکیت گوشی پرداختیم که امیدوارم بسیاری از سوالات شما حل شده باشد. اما، اگر سوالی در این زمینه دارید، از ما بپرسید.

خرید گوشی آیفون:

 

شما می‌توانید برای خرید آیفون از فروشگاه آروند با بهترین قیمت و گارانتی آروند خریداری نمایید. همچنین خدمات پس از فروش این کالا نیز در گارانتی آروند ارائه می‌شود.

همچنین شرایط ضمانت‌های طلایی و سبز آروند را نیز می‌توانید از این لینک بخوانید

درخواست تعمیرات تخصصی آیفون

خرید آیفون با گارانتی آروند به صورت مستقیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقاله های مرتبط